Veşti bune! Şoferii prinşi fără rovinietă scot mai puţin bani din portofel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii sfătuiţi să reducă viteza
Şoferii sfătuiţi să reducă viteza

Şoferii au motive de bucurie! Amenda pentru lipsa rovinietei s-a micşorat şi nici nu mai poate fi aplicată ori de câte ori este prins conducătorul auto fără taxa pătită. Conform noii legi, care se aplică de vineri, 27 iulie, sancţiunea poate fi aplicată doar o dată pe lună.

Din 27 iulie intră în vigoare Legea nr.144/2012 care este puţin mai blândă cu şoferii care nu se îngrămădesc să plătească taxa de drum. Dacă până acum, cei prinşi circulând fără rovinietă erau sancţionaţi cu amendă de 500 – 1.000 de lei (în 48 de ore -250 de lei) plus un tarif de despăgubire în valoare de 28 de euro pentru autoturisme, de acum înainte vor plăti doar amenda. Cu alte cuvinte, în loc de 380 de lei în 48 de ore, şoferii vor achita doar 250 de lei. În caz contrar, în termen de 30 de zile vor scoate din portofel cei 500 de lei.

Sancţionaţi o singură dată

Legea mai are un beneficiu pentru şoferi. Chiar dacă sunt prinşi de mai multe ori într-o lună, ei nu pot fi amendaţi decât o singură dată. Modificarea legislaţiei s-a făcut pentru că au fost semnalate numeroase situaţii în care şoferii care au plecat la drum fără a-şi achita rovinieta s-au trezit cu un teanc de procese-verbale după perioade foarte lungi de la data primei contravenţii săvârşite. Acum, dacă într-o lună, o persoană primeşte mai multe amenzi pentru că a circulat fără să aibă taxa de drum plătită la zi, aceasta va avea obligaţia să plătească doar prima amendă. Procesul-verbal de constatare poate fi încheiat chiar şi în lipsa contravenientului, însă el va fi trimis acestuia în cel mult 30 de zile.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite