La beci pentru contrabandă cu motorină. Şeful Vămii Călăraşi, Ion Voicu, arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Voicu, şeful Vămii Călăraşi,  implicat în scandal
Ion Voicu, şeful Vămii Călăraşi, implicat în scandal

Şeful Vămii Călăraşi va petrece următoarele 29 de zile în arest. Magistraţii Tribunalului Călăraşi au emis vineri seară, mandate de arestare preventivă pe numele lui Ion Voicu, dar şi pentru alţi trei angajaţi ai instituţiei şi încă nouă persoane, sub acuzaţia de contrabandă cu combustibil, prejudiciul fiind estimat la patru milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, aceştia sunt acuzaţi că fac parte dintr-o grupare infracţională specializată în spălare de bani şi evaziune fiscală cu combustibil, prin sustragerea în totalitate sau în parte de la plata taxelor, impozitelor sau accizelor aferente, prin ascunderea beneficiarilor reali ai produselor petroliere, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la aproximativ patru milioane de euro. Decizia magistraţilor călărăşeni nu este definitivă, ea fiind atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti de către avocaţii suspecţilor. Pe numele altor trei persoane care se sustrag cercetărilor au fost emise mandate de arestare în lipsă, acestea fiind căutate de către poliţişti.

Citeşte şi: Şeful Vămii Călăraşi, reţinut de DIICOT. Ion Voicu, suspectat de implicare în dosarul "Motorina"

Citeşte şi: Ce avere are şeful Vămii Călăraşi. Ion Voicu, suspectat de evaziune fiscală de 5 milioane de euro, trăieşte modest şi are credite la bancă

Citeşte şi: UPDATE Şeful Vămii Călăraşi, scos din casă de mascaţi. Ion Voicu, dus la birou pentru percheziţii

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite