O reţea specializată în skimming, anihilată. Dispozitive false instalate la bancomate din Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infractorii instalau un dispozitiv ce bloca fanta de eliberare a banilor din bancomat
Infractorii instalau un dispozitiv ce bloca fanta de eliberare a banilor din bancomat

O grupare infracţională specializată în confecţionareaa de echipamente de copiere a cardurilor la ATM-uri a fost destructurată, după ce suspecţii au fost filaţi timp de trei luni. Dispozitivele de skimming au fost instalate la ATM-urile unor bănci comerciale din Bucureşti, Sinaia, Predeal şi Călăraşi. Retragerile frauduloase se ridică la 20.000 de lei.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, cu sprijinul oamenilor legii din cadrul Secţiei 2 Poliţie din Constanţa şi Serviciul Operaţiuni Speciale, au reuşit anihilarea reţelei care falsifica instrumente de plată electronică şi efectua retrageri frauduloase de numerar. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, grupul infracţional era format din 4 persoane, toate domiciliate în Constanţa.

Cum acţionau şi unde

Acestea confecţionau echipamente electronice, le asamblau şi realizau dispozitive identice ca mărime şi culoare cu părţile componente ale bancomatelor. Dispozitivele erau instalate pe ATM-uri care aparţineau unor bănci comerciale din România, unde astfel erau copiate informaţiile de pe banda magnetică a cardurilor, precum şi codul PIN aferent. Datele obţinute erau prelucrate şi inscripţionate pe cartele PVC cu bandă magnetică şi ulterior erau folosite pentru retrageri frauduloase de numerar la ATM-uri din Mexic. Începând cu luna noiembrie 2011, suspecţii au instalat dispozitive de skimming de la ATM-urile unor bănci comerciale din Bucureşti, Sinaia, Predeal şi Călăraşi.

Trei luni de anchetă

În luna decembrie 2011,  poliţiştii l-au prins în flagrant pe Mihai G., de 20 de ani.  Acesta  a demontat dispozitivele artizanale pe care le instalase în cursul aceleiaşi zile pe ATM-ul aparţinând unei bănci. Bărbatul a fost reţinut şi este cercetat pentru deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate. În timpul cercetărilor, poliţiştii au reuşit să-i identifice şi pe ceilalţi membri ai grupării, pe 29 februarie 2012 fiind efectuate percheziţii la locuinţele acestora din Contanţa. Acasă la Marius T., Cosmin O. Şi Răzvan P.

Arsenalul hoţilor

Au fost găsite componente electronice şi dispozitive destinate fraudării cardurilor bancare, hard-disck- uri, medii de stocare optice, laptopuri, articole vestimentare purtate de cei în cauză în momentul instalării dispozitivelor la ATM-uri. Pe 1 martie 2012, suspecţi au fost aarestaţi pentru 29 de zile, ancheta fiind acontinuată de B.C.C.O. Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite