La Cetate şi Veriga, locuri ideale pentru pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul până la Veriga, plin de peripeţii Foto: Arhivă personală
Drumul până la Veriga, plin de peripeţii Foto: Arhivă personală

Pescarii înrăiţi se pot relaxa pe malul Borcei în zone cu farmec aparte şi peisaj de vis. Braţul Dunării reprezintă aliatul de nădejde în vederea petrecerii weekend-ului împreună cu familia sau prietenii, la o partidă de pescuit sau la nelipsitul grătar.

Cele mai căutate locuri de pescuit sunt la cetatea Păcuiul lui Soare, dar şi pe malul românesc al Dunării la graniţa cu Bulgaria. Anamaria Vasile evadează din vacarmul citadin, ori de câte ori are ocazie şi se bucură de peisajele dunărene. Zona “La Cetate” este una foarte frumoasă, care a fascinat-o în ultmii ani, iar recent a venit pentru două zile ca să scape de grijile cotidiene. A profitat din plin de partida de pescuit, alături de amicii săi, de focul de tabară, şi bineînţeles de câteva şedinţe de plajă. „Mi-a plăcut dintotdeauna relaxarea în aer liber decât petrecerile zgomotoase în cluburi. Este păcat să nu petrecem şi în natură, atâta timp cât există în împrejurimile Călăraşiului adevărate paradisuri“, a spus tânăra.

Variantă mai puţin costisitoare


Tinerii preferă drumeţiile prin pădurile de pe malul Borcei pentru că sunt mai puţin costisitoare decât plecările la munte sau la mare. La toate acestea se mai adaugă un avantaj: peisajele sunt oaze de linişte şi relaxare totală. Cosmin Munteanu (24 de ani) spune că merge mereu cu plăcere în zona Veriga. Cei care deţin o barcă pot ajunge acolo în maximum o jumătate de oră şi se pot bucura din plin de locurile de pescuit.

Pe malul digului

„Este mai simplu aşa pentru că te poţi muta acolo unde trage peştele. Plus că aşa poţi să eviţi zonele cu vegetaţie, unde rişti să se încurce undiţele“, a spus tânărul. Şi călăraşenii care nu au o barcă pot ajunge aici, dacă merg în zona silozului şi aleg să-i traverseze Borcea, pensionarii care au bărci. Dai un leu şi ajungi pe malul celălalt, iar de aici pe jos, prin baltă până la Veriga. „Odată ajunşi pe malul celălalt intrăm în pădure şi după ce o traversăm ajungem la dig. Timp de o oră şi jumătate vom ţine cursul acestui dig până ajungem la un copac ciudat şi bătrân, după care imediat la dreapta se ajunge la destinaţie.“, a povestit Cosmin.

Citiţi mai multe amănunte în ADS Călăraşi!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite