Controale pe traseu. Microbuzele care fac transport de persoane, trase pe dreapta de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-i prinde pe picior greşit pe transportatorii de persoane, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi şi cei de la Rutieră au ieşit în teren în perioada 30 mai – 02 iunie.

Oamenii legii au urmărit verificarea legalităţii în ceea ce priveşte înregistrarea în evidenţele contabile a veniturilor obţinute, respectarea reglementărilor specifice financiar-contabile şi a prevederilor H.G. nr. 69/2012 şi O.G. nr. 27/2011 privind transporturile rutiere. Poliţiştii au verificat 96 de autovehicule, dintre care 27 destinate transportului public de persoane, pentru neregulile constatate fiind aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 11.760 lei. În timpul controalelor, poliţiştii au constatat două infracţiuni privind nerespectarea regimului transportului rutier public.

Microbuz fără licenţă

La Fundulea, pe 31 mai,  poliţiştii au depistat un microbuz care transporta persoane pe ruta Bucureşti – Fundulea şi retur. Autovehiculul aparţinea unei societăţi comerciale din localitatea Glina, administrată de O. Dănuţ, de 55 ani, din Bucureşti. Poliţiştii au stabilit că acesta nu deţine licenţă de execuţie pentru traseul respectiv, în cauză fiind continuate cercetărle sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dispunere şi efectuare a transportului public de persoane fără a deţine licenţă de execuţie pentru traseu.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite