Poliţiştii, pe urmele braconierilor din 12 judeţe. Vezi aici neregulile descoperite !

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă Adevărul
Arhivă Adevărul

Acţiune de amploare în 12 judeţe pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol! Oamenii legii constatat 46 de infracţiuni şi 465 de abateri, iar confiscările de peşte au depăşit o tonă.

Razia s-a desfăşurat în perioada 18-28 octombrie 2011 şi a vizat mai multe zone din ţară, printrre care şi Călăraşiul. Amenzile aplicate s-au ridicat la 343.418 lei, iar cele 46 de infracţiuni au fost comise în domeniul pescuitului şi acvaculturii, respectiv vânâtorii şi protecţiei fondului cinegetic.

Poliţiştii au controlat 239 de autovehicule, au legitimat 1.424 de persoane şi au verificat 16 agenţi economici precum şi 240 de pescari comerciali sau sportivi. De asemenea au fost prinse în flagrant 47 de persoane şi efectuată o percheziţie domiciliară.

Marfă confiscată
Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, au fost confiscate 1.273 de kilograme de peşte de diferite specii, din care 55 de kilograme de sturion şi 27 de kilograme de icre.

Tot în custodia poliţiştilor au ajuns doi porci mistreți împuşcaţi ilegal, 12 ambarcaţiuni, şapte motoare de ambarcaţiuni, 79 de plase monofilament, 11 plase din fir textil, o lansetă de pescuit, un acumulator electric, o armă de vânătoare precum şi 2.200 de kilograme de material feros reciclabil.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite