Poliţiştii, cu ochii pe vitezomanii de pe Autostrada Soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun şofer care circulat, astăzi, pe Autostrada Soarelui nu a scăpat de control. Recordul de viteză l-a bătut însă un motociclist care a fost suprins de aparatul radar circulând cu 184 km/oră.

Poliţiştii l-au lăsat pentru trei luni pieton şi l-am amendat cu 600 de lei. „ Gradul de disciplină a început să se îmbunătăţească datorită acţiunilor pe care le realizăm. Este un lucru bun. Astăzi avem  doar 2 permise reţinute, unul pentru depăşirea vitezei legale, celălalt pentru consum de alcool, în condiţiile în care, cu ceva timp în urmă, erau mai multe“, a spus comisar-şef carol-Vârnă, şeful Poliţiei Autostrăzi.

Razia desfăşurată astăzi, în intervalul orar 8.00-12.00, a vizat depistarea conducătorilor autor care apasă la maximum pedala de acceleraţie, consumă alcool şi stupefiante. De asemenea, oamenii legii au verificat timpii de conducere, repaos şi odihnă pentru cei care transport marfă şi persoane,

Defecţiuni tehnice grave

În cadrul acţiunii au fost folosite mai multe radare „în cascadă”, printre care şi sistemele de măsurare a vitezei de tip „TRU-CAM”, care măsoară viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser.  Acţiunea s-a finalizat cu aplicarea a 199 de sancţiuni, dintre care 98 pentru depăşirea vitezei legale pe autostradă.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 120.000 de lei, fiind retrase, totodată, 22 de certificate de înmatriculare pentru grave defecţiuni tehnice ale autoturismelor. 50 oameni ai legii de la Poliţia Autostrăzi, însoţiţi de de reprezentanţi ai CNADR, ARR,  Vamă, Serviciul de Acţiuni Speciale, Garda Financiară, Direcţia Silvică au acţionat timp de 4 ore, în oglindă, pe ambele sensuri de mers ale autostrăzii.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite