Autostrada Soarelui, împânzită de radare şi poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a preveni tragediile care ar putea avea loc din cauza aglomeraţiei, Poliţia Română iese la atac. Artileria grea este mutată pe principale artere din ţară: A2, A1 şi DN1.

Având în vedere că majoritatea cetăţenilor revin acasă după mini-vacanţa de Sfânta Maria, autorităţile se aşteaptă la un val de şoferi pe drumurile publice. Pe cele mai importante dintre ele, începând cu ora 17.00, o armată de poliţişti de la Rutieră va fi pe teren. 3.200 de oameni ai legii vor acţiona la nivel naţional pentru combaterea indisciplinei, asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea accidentelor.

Monitorizare şi din elicopter

Începând cu ora 17.00, traficul va fi monitorizat şi de un elicopter. Poliţiştii vor folosi aparatura video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Astfel, în vor fi folosite peste 400 de aparate radar, printre care şi sistemele de măsurare a vitezei de tip „TRU-CAM”, care măsoară viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser.




Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule permanent cu viteză adaptată condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană, iar pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
 




Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite