Vânătoare de vitezomani. Radare în cascadă pe toate drumurile din judeţul Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O armată de poliţişti de la Serviciul Rutier iese în teren de vineri şi până duminică, 15 ianuarie 2012, cu toată artileria grea pentru a-i descuraja şi prinde pe care care apasă la maximum pedala de acceleraţie.

Cele mai importante artere din judeţ, acolo unde, de obicei, şoferii îşi permit să „zboare“ vor fi atent monitorizate de oamenii legii în cadrul campaniei „Alege viaţa!“. 14 radare vor fi amplasate în cascadă, astfel încât pe acelaşi drum, la distanţă mică să se găsească mai multe aparate. „Dacă şoferul a trecut de un echipaj de-al nostru, asta nu înseamnă că a scăpat. Poate fi detectat de celălalt aparat, pe acelaşi sector de drum”, spun poliţiştii.

Drumurile atent monitorizate vor fi:DN4-Olteniţa-Bucureşti,DN31-Călăraşi-Olteniţa,DN3-Călăraşi-Lehliu-Fundulea-Bucureşti,DN3B-Călăraşi-Feteşti,DN21-Călăraşi-Drajna-Slobozia,DN3A-Lehliu-Drajna-Feteşti. Poliţiştii vor acţiona în perioada 13-15 ianurie, în intervalul orar 08.12.00 şi 15.00-17.00 pentru reducerea accidentelor prouse pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză.

Viteza, a doua cauză de producere a tragediilor

„Deşi în anul 2011, la nivelul judeţului Călăraşi s-au înregistrat scăderi ale numărului accidentelor produse pe acest fond şi ale consecinţelor acestora, nerespectarea vitezei de deplasare a autovehiculelor rămâne a doua din principalele cauze generatoare de accidente grave, după traversarea neregulamentară“, a precizat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Anul trecut, comparativ cu 2010, în judeţul Călăraşi s-au produs 14(-6) accidente grave, soldate cu 8 (-4) morţi şi 15(-2) persoane rănite grav. Pentru a nu fi sancţionaţi şi pentru a nu deveni un pericol atunci când se află la volan atât pentru ei, cât şi pentru ceilalţi şoferi, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, să respecte limitele de viteză instituite pentru fiecare sector de drum.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite