Infecţiile căilor respiratorii şi pneumoniile fac ravagii printre copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii sunt cei mai afectaţi de bolile sezonului rece
Copiii sunt cei mai afectaţi de bolile sezonului rece

Infecţiile acute de căi respiratorii conduc detaşat în topul îmbolnăvirilor de sezon. Puţin peste o mie de cazuri au fost înregistrate în perioada 14-20 noiembrie, cu 6% mai mult decât în săptămâna anterioară. 73% din cazuri au fost la copii.

Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Călăraşi a anunţat că în aceeasi perioada au fost înregistrate 255 cazuri de pneumonie, ponderea cea mai mare fiind tot la copii. „Este de semnalat faptul că numărul cazurilor diagnosticate cu pneumonie a crescut cu 23 %. Din totalul de 255 cazuri, 49 au fost spitalizate(12 copii, cu vârsta cuprinsă între zero şi patru ani , 3 copii, cu vârsta între 5 şi 14 ani, 10 adulţi, cu vârsta între 15 şi 49 ani, 10 adulţi, cu vârsta între 50 şi 64 ani şi 14 persoane peste 65 ani“, a declarat dr. Camelia Truică, medic epidemiolog în cadrul DSP Călăraşi.

Un pacient cu adenovirus

Tot în perioada amintită, medicii au confirmat şi o îmbolnăvire cu infecţie respiratorie acută severă la un pacient care a fost spitalizat. Investigaţiile de laborator au infirmat infecţia cu virusuri gripale, dar au confirmat-o pe cea cu adenovirus. „Acestea virusuri se transmit aerogen şi au un tablou clinic variat. Cel mai frecvent produc afecţiuni respiratorii, dar pot produce şi afecţiuni gastrointestinale, urogenitale şi ale sistemului nervos. Nu există vaccin împotriva infecţiilor cu adenovirusuri, ci doar măsuri generale de control pentru infecţiile virale respiratorii“, a precizat dr. Truică.




Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite