Valul de proteste a cuprins şi Călăraşiul. 30 de oameni au manifestat în faţa Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 de persoane au ieşit în stradă, în această după-amiază şi la Călăraşi, solidare cu valul de proteste paşnice din toată ţara. Manifestanţii au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi au promis că vor pregăti o acţiune de amploare vineri, 20 ianuarie 2012, dată la care vor obţine autorizaţie pentru a protesta.

Nemulţumiţii nu au zăbovit mai mult de două ore în stradă, timp în care nu au fost înregistrate incidente.Prefectul judeţului, Emil Muşat a făcut apel la calm şi a mers să discute cu protestatarii, strânşi pe platoul din faţa instituţiei. Emil Muşat a transmis un mesaj tuturor celor care ies în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile.

Iată mesajul prefectului judeţului Călăraşi:

Acum când se pare că mişcarea spontană de protest împotriva unei variante a legii sănătăţii se încearcă să fie deturnată pentru susţinerea unor structuri politice, fac apel în primul rând la toţi călărăşenii şi apoi la cei care stau în spatele mişcărilor de stradă organizate, fie că sunt lideri politici, fie că sunt şefi de ONG-uri care au în spate lideri politici sau diverse interese, să dea dovadă de maturitate civică şi de înţelepciune astfel încât după trecerea acestei perioade tulburi să ne mai putem bucura de bunurile oraşului sau ale judeţului şi să ne mai putem privi în ochi ca prieteni, amici, cunoştinţe sau concetăţeni.

Să ne amintim în permanenţă că valori precum democraţia şi libertatea au fost câştigate greu şi se pot pierde repede, să ne amintim în permanenţă că România a mai trecut prin perioade de violenţă în 1990, 1991 şi 1999, iar rezultatele au fost pierderea credibilităţii şi întoarcerea României din drumul către democratizare, modernizare şi prosperitate. Să nu lăsăm să ni se întâmple asta şi acum!


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite