FOTO Inconştienţă: a tăiat cu flexul un explozibil găsit pe câmp. Bărbatul a scăpat, ca prin minune, cu viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectilele au fost găsite pe un câmp din localitatea Perişoru Foto: ISU Călăraşi
Proiectilele au fost găsite pe un câmp din localitatea Perişoru Foto: ISU Călăraşi

Un bărbat din comuna Perişoru a fost la un pas de moarte din cauza inconştienţei cu care a acţionat. Din fericire, a scăpat nevătămat, deşi a tăiat cu flexul un proiectil găsit pe câmp. În gospodărie nu s-a ales decât cu câteva pagube: o parte din gard şi un perete al casei au fost puse la pământ de explozie. Iresponsabilul cetăţean a tras însă o sperietură zdravănă.

Pompierii militari au fost alertaţi pe 31 mai, la ora 13.40, să intervină în comuna Perişoru, unde fuseseră găsite 8 proiectile şi 7 elemente de muniţie, toate neexplodate, după ce în urmă cu o săptămână mai ridicaseră altele.

Pirotehniştii au ridicat explozibilele Foto: ISU Călăraşi

De la faţa locului, pompierii au ridicat 8 proiectile şi  7 elemente de muniţie(2 proiectile explozive de calibru 152 mm, 3 proiectile cumulative de calibru 85 milimetri, un proiectil exploziv de calibru 152 mm, un proiectil exploziv de calibru 122 mm, un proiectil exploziv de 100 mm şi 7 elemente de muniţie calibru 120 mm). Toate acestea urmează să fie distruse în cadrul unei acţiuni controlate de către Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, săptămâna viitoare.

image

Recomandări de la pompieri

Deşi în nenumărate rânduri, autorităţile au atras atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă explozibilele găsite, cetăţenii nu ţin cont de recomandări. Pentru a nu cădea victime, pompierii îi avertizează pe oameni să respecte următoarele măsuri:
-să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite;
-să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite;
-să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
-să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite;
-să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite