Producţie-record la porumb în judeţul Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de arat şi semănat, compromise în acest an Foto: Arhivă
Lucrările de arat şi semănat, compromise în acest an Foto: Arhivă

Deşi seceta a dat peste cap planurile în agricultură, fermierii au avut parte şi de câştig. Pierderile vin însă în scurt timp, deoarece nu s-a putut ara pentru ca terenurile să fie însămânţate.

„Producţia de porumb din 2011 a fost una dintre cele mai bune din ultimii 5 ani, cu 4.600 de kilograme de boabe la hectar“, a spus Daniel Obadă, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Călăraşi. Ion Ciulinaru, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice a precizat că anul trecut cel mai bine a mers grâul,  5.500 de kilograme la hectar. Probleme serioase au apărut la rapiţă, 90% din cultură fiind nerăsărită din cauza secetei.

„Nu se poate ara“

Deşi se anunţa un an bun, din 32.000 de hectare care au fost semănate nu a răsărit nimic. „Nu se poate ara. Seceta ne-a creat mari probleme. Dacă toamna este lungă şi nu plouă, vor pierderi mari. Este mult mai rău ca anul trecut. Din 67.000 hectare cu care am intrat în iarnă, în acestă primăvară nu s-au făcut decât 30.000 hectare“, a mai spus Daniel Obadă.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite