Nicolae Dragu, primul cavaler al Călăraşiului. Vezi aici ce distincţie a primit primarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Nicolae Dragu(în mijloc)
Primarul Nicolae Dragu(în mijloc)

Pe 22 decembrie, Nicolae Dragu va participa, alături de alţi 19 primari din ţară, la Cotroceni la ceremonia de decernare de către preşedintele Traian Băsescu a Ordinului Naţional pentru Merit în grad de cavaler.

„Este o mare onoare pentru mine, dar şi pentru oraş. Distincţia reprezintă un semn de apreciere pentru munca depusă în cele trei mandate. Asta înseamnă că mi-am făcut datoria. Nu oricine primeşte o astfel de apreciere“, a declarat primarul Călăraşiului. Nicolae Dragu este cunoscut ca un bun creştin şi doar anul trecut a alocat din bugetul Primăriei 925.000 de lei pentru susţinerea bisericilor din oraş.

Încă două distincţii

„Eu cred că nu e rău să construim biserici, trebuie să contracarăm faptul că există 200 de baruri în Călăraşi. Ne ducem către credinţă şi educaţie, de aia existăm noi astăzi. Stefan cel Mare a construit 47 de biserici, deşi erau foarte mulţi care mureau de foame. Trebuie să ne păstram tradiţia, limba, altfel, nu putem exista ca naţiune.”, a declarat primarul Nicolae Dragu. Pentru că este un bun mirean, în 2006, fostul patriarh al României, Teoctist, i-a acordat cea mai înaltă distincţie, Crucea Patriarhală. Un an mai târziu, Majestatea Sa, Regele Mihai l-a decorat pentru credinţă şi loialitate, la dezvelirea statuii ecvestre a regelui Carol 1 la Călăraşi.

Trei mandate

Nicolae Dragu a devenit primar sub umbrela Partidului Unităţii Naţionale Române, în 1996, cu o victorie zdrobitoare. Între anii 2000-2004, Dragu nu a mai câştigat încrederea călărăşenilor, mulțumindu-se să fie consilier municipal. Revine însă în forţă în 2004, când cetăţenii l-au votat masiv pentru a doua oară. Între timp trece prin încă două partide:Partidul Național Țărănesc Creștin-Democrat și Alianța Populară. În 2008 candidează pentru a treia oară, pe listele PNL de această dată, reuşind să câştige la o diferenţă mică de voturi de contracandidatul său de la PD-L. În prezent este preşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, filiala Călăraşi.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul“, ediţia de Muntenia!


Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite