Banu-i ochiul dracului. Un preot şi un angajat al Spitalului Judeţean Călăraşi, reţinuţi de DGA pentru afaceri cu fişe medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părintele a dat sutana pe cătuşe
Părintele a dat sutana pe cătuşe

Un preot şi un angajat al spitalului Judeţean Călăraşi au fost reţinuţi pentru trafic de influenţă, ofiţetii Direcţiei Generale Anticorupţie suspectându-i de afaceri necurate cu fişe medicale pentru şcoala de şoferi. Anchetatorii spun că preotul care era şi instructor auto este cercetat pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă.

Denunţul împotriva feţei bisericeşti s-a făcut pe 19 februarie 2012. M.M., preot şi instructor auto, a fost acuzat de un bărbat că i-a pretins 180 lei pentru a-i obţine  fictiv fişa medicală pentru şcoala de şoferi. Extinzând cercetările, s-a stabilit că din decembrie 2011 şi până în prezent,  P.M., angajat al Spitalului Judeţean Călăraşi, şi preotul au pretins şi au primit diverse sume de bani, cuprinse între 60 şi 270 lei de la diferite persoane.Banii erau înmânaţi direct sau prin intermediari, iar scopul era acela de a le facilita acestora obţinerea în mod fictiv de fişe medicale pentru şcoala de şoferi, permis de port armă, concedii medicale. Din anchetă a reieşti faptul că cei doi suspecţi au lăsat să se înţeleagă faptul că au influenţa necesară pe lângă anumiţi medici îndreptăţiţi să emită în mod legal astfel de documente. Pentru a fi prinşi, în cele două cauze au intrat în scenă 4 investigatori sub acoperire cărora cei doi le-au cerut sume de bani cuprinse între 160 şi 200 lei. În total, au primit 730 lei în scopul obţinerii de fişe medicale fictive. Cei doi urmează să fie prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite