Călăraşi: Preotul care a ucis o femeie pe trecerea de pietoni rămâne cu 3 ani ani cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La biserica Sfântul Mucenic Dasie a slujit preotul timp de şase ani
La biserica Sfântul Mucenic Dasie a slujit preotul timp de şase ani

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit pedeapsa în cazul preotului Bogdan Dumitru: tot trei ani cu suspendare, aceeaşi pedeapsă care fusese pronunţată de judecătorii Tribunalului Călăraşi.

„Curtea de Apel Bucureşti a decis ca preotul care a omorât-o pe mama să  aibă parte de o pedeapsă de trei ani cu suspendare. Decizia este definitivă. Nu pot să cred că a primit această sentinţă. Ce fel de dreptate s-a făcut? Să nu stea deloc în închisoare, deşi a ucis un om?“, ne-a spus Alexandru Simionescu, băiatul femeii ucise.

Anul trecut, la 7 martie, Maria Simionescu (42 de ani) a fost lovită pe trecerea de pietoni pe de strada Prelungirea Bucureşti din Călăraşi. Preotul Bogdan Dumitru (31 de ani), care se afla la volan, a fugit imediat de la locul accidentului, dar a fost reţinut câteva ore mai târziu de poliţişti. Avea o alcoolemie de 0,75 grame la litru în sânge, după cum a anunţat ulterior Ramona Tudor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Călăraşi. După şase zile de comă, Maria Simionescu a murit la Spitalul Floreasca din Capitală.

Arestat doar pentru 17 zile

Abia la o lună de la accident, preotul a fost arestat preventiv. A stat în închisoare  între 12 şi 29 aprilie 2010. Judecătorii au decis apoi să fie cercetat în stare de libertate. În luna ianuarie a acestui an, magistraţii au dat sentinţa în acest caz: trei ani de închisoare cu suspendare.

„Am avut termen pe 3 iunie 2011, dar a rămas în pronunţare. Şi preotul a fost prezent la proces, însă nu prea ştia ce să spună în apărarea sa. Mai mult s-a bâlbâit. A spus la un moment dat că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat“, ne-a declarat Alex Simionescu(21 de ani), fiul victimei. Preotul nu mai slujeşte la biserica Sf. Dasia din cartierul Farfuria, unde a avut parohia timp de şase ani. Acum slujbele sunt ţinute de fratele său, Marian Valentin Dumitru.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite