Feriţi-vă de escroci ! Poliţia îi sfătuieşte pe cetăţeni să nu creadă în premiile prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei călărăşeni au fost înşelaţi prin intermediul unei societăţi de telefonie, victimelor spunându-li-se că au câştigat un premiu oferit de acestă firmă. Pentru a intra în posesia cadoului, oamenii erau îndrumaţi să depună sume de bani cuprinse între 740 şi 1.200 de lei într-un anumit cont. Pentru a evita astfel de situaţia, poliţiştii îi sfătuiesc pe oameni să nu dea curs unor asemenea solicitări.

„La nivel naţional au mai fost întâlnite şi alte mijloace de fraudare, motiv pentru care îi avertizăm pe cetăţeni să nu cadă în plasa unor astfel concursuri“, a precizat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi. Trimiterea de mesaje text (sms), în cadrul reţelelor mobile este cea mai la modă metodă de escrocare. Cel ce recepţionează mesajul este anunţat că a câştigat un autoturism sau alt premiu, fiindu-i oferit şi un cod unic de înregistrare. Potenţiala victimă este invitată să sune la un anumit număr, unde trebuie să comunice numărul unic pentru a fi validat ca şi câştigător, însă trebuie să achite o taxă de curierat.

Apel din necunoscut

Şi primirea de apeluri telefonice de la persoane necunoscute, prin care potenţiala victimă este anunţată că a câştigat un concurs este des folosită de escroci. Pentru a intra în posesia premiului, victima este îndrumată să formeze un număr de telefon, apoi i se recomandă depunerea unei sume de bani într-un cont, dar şi achiziţionarea mai multor cartele telefonice pentru care trebuie să comunice codul de reîncărcare şi seria.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite