Călăraşi: Doru Oloianu, antrenorul lotului sportiv al pompierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doru Oloianu este antrenorul lotului sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi şi se ocupă de pregătirea militarilor pentru concursurile profesionale ale pompierilor militari.

Doru Oloianu s-a născut pe data de 13 septembrie, de Ziua Pompierului Român, fiind predestinat parcă pentru această meserie. Acesta face parte din lotul sportiv din anul 1994, iar în 2000 a devenit antrenor. Din momentul în care a devenit antrenor, echipa sa a luat locul I pe ţară de cinci ori la concursurile profesionale ale pompierilor militari.  În 2000 şi patru ani consecutiv, în perioada 2006-2009, lotul antrenat de Doru Oloianu s-a clasat pe primul loc pe ţară, la Cupa Pavel Zăgănescu.

Selecţia este importantă

Pentru ca lotul să aibă rezultate bune la competiţii contează foarte mult oamenii care fac parte din lotul sportiv. De-a lungul anilor, Doru Oloianu i-a selectat pe cei mai buni pompieri. „A fost destul de greu la început, ne-am chinuit, dar în timp, lotul s-a format“, explică subofiţerul. Acesta are în echipa sa 11 servanţi, iar la concursuri participă zece din aceştia.

Probe spectaculoase

La concursurile profesionale ale pompierilor se dau patru probe. Cea mai grea şi mai spectaculoasă este „Scara de fereastră“. Celelalte probe sunt: pista cu obstacole pe o distanţă de 100 de metri, ştafeta 4*100 de metri şi desfăşurarea de luptă la motopompă, dispozitiv de intervenţie. „Această probă scoate în evidenţă calităţile şi aptitudinile pentru stingerea unui incendiu“, spune Oloianu.

Citiţi mai multe despre Doru Oloianu în ediţia de azi a cotidianului nostru.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite