Călăraşi: Alexandra Anghel, în lumea magică a literelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este pasionată de limba şi literatura română, iar dragostea pentru cuvinte s-a materializat în câştigarea mai multor concursuri de creaţie literară.

Deşi a practicat handabal, Alexandra Anghel nu a neglijat niciodată studiul. Limba română a fascinat-o din primii ani de şcoală şi a încercat în fiecare zi să se perfecţioneze pentru a nu-i dezămăgi pe cei dragi. „Nu învăţ din obligaţie, ci, pur şi simplu, pentru că îmi place. Totul vine firesc la mine. În faţa unei coli albe devin alt om. Când timpul îmi permite nu ezit să compun, să citesc şi să dau frâu liber imaginaţiei“, ne-a spus adolescenta. Recunoaşte că este mereu în vervă, fiind un temperament dinamic şi foarte energic.

Alexandra crede că aceste lucruri o ajută să facă performanţă pentru că întotdeauna gândeşte pozitiv. „Încerc să văd ceva frumos în tot ce mă înconjoară, chiar dacă, uneori, lucrurile nu sunt aşa cum mi-ar plăcea. Evident că ajutorul cel mai preţios vine de la Maria Culea, profesor de limba română, sub a cărei îndrumare studiez. Metodele sale de lucru reuşesc să ne mobilizeze pentru competiţii şi să ne dorim să fim primii“, a spus Alexandra.

Nelipsită de la competiţii

La capitolul concursuri, adolescenta are cu ce se mândri. Ne spune că diplomele pe care le are în palmares îi sunt obiectele cele mai de preţ şi o bucură nespus atunci când vede că eforturile sale sunt recunoscute.

„Nu cred că este important numărul competiţiilor la care am participat, ci doar experienţa pe care am acumulat-o. De fiecare dată învăţ lucruri noi şi dacă greşesc o dată, ştiu sigur că a doua oară nu se va mai repeta acel lucru“, povesteşte eleva.

Începând din clasa a III-a, Alexandra Anghel a luat parte la competiţii. A obţinut premiul III la concursul naţional „Crăciunul-Miracol în culoare“, premiul II la concursul eminescian-secţiunea desen şi recitare,, locul II la secţiunea creaţie literară, desfăşurat cu ocazia Zilei Mării Negre. În acest an, nu a ratat niciun concurs de eseuri: „Copacul care zgâria cerul“ şi „Poveştile cangurului“.

Citiţi mai multe despre Alexandra în ediţia de azi a cotidianului „Adevărul de Seară“


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite