FOTO A fost lansat proiectul privind modernizarea portului Olteniţa. Lucrările costă 24,6 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul de la Dunăre
Portul de la Dunăre

Prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat a participat, alături de  conducerea APDF Giurgiu la lansarea proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii în portul Olteniţa”. Proiectul în valoare de 24,6 milioane de leu face parte din strategia de dezvoltare a guvernului României, contribuind la creşterea traficului portuar şi reducerea costurilor de exploatare.

Valoarea totală a proiectului este de 24.603.881 lei, din care 12.096.760 lei reprezintă finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, restul sumei fiind asigurată de Guvernul României prin bugetul de stat. Perioada de implementare a proiectului este aprilie 2012 – iunie 2014, demararea efectivă a lucrărilor făcându-se în luna noiembrie a acestui an. Proiectul constă în refacerea pereului în zona danelor de mărfuri de platformă, construirea în această zonă a unei estacade, reabilitarea întregului pereu existent din zona danelor de pasageri şi a danelor din zona de mărfuri generale.

image

Traficul de mărfuri va creşte

„Cele două municipii din judeţul Călăraşi au nevoie nu doar de reabilitarea, ci şi de extinderea infrastructurii pe Dunăre, acest lucru fiind o condiţie necesară pentru dezvoltarea economică nu doar a judeţului, ci şi a zonei. Am văzut la faţa locului în ce ar consta activităţile din proiect respectiv verticalizarea malului astfel încât operarea mărfurilor să se poată face în condiţii optime şi de siguranţă, indiferent de cotele apelor Dunării. În aceste condiţii traficul de mărfuri va creşte de la aproximativ 400.000 tone operate în 2010  prin portul Olteniţa la circa 650.000 tone în 2016”, a declarat Emil Muşat. În perioada următoare, Călăraşiul va beneficia de o navă pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, în special pentru cazurile de poluare pe Dunăre.
 

image

Citeşte şi:Portul Olteniţa va fi modernizat cu bani europeni. Investiţia se ridică la peste 24 milioane de lei

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite