Călăraşi: Elevii devin pompieri pentru o zi FOTO. Vezi aici câştigătorii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa“ a început la ora 10.00, şi avut loc la sediul Inspectoratului petru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei“. Aproximativ 100 de elevi s-au aliniat la startul comperiţiei.

UPDATE Şcoala cu clasele I-VIII Nana s-a clasat pe locul I la acest concurs, cu un punctaj de 98 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat Gimnaziul Carol I din Călăraşi, iar pe locul al treilea, la egalitate de puncte- 96 - Şcoala cu clasele I-VIII Vâlcelele, diferenţierea făcându-se după timpul obţinut. Pe locul IV s-au clasat elevii Şcolii numărul 2 din Olteniţa, cu 95 de puncte. 

Eminescu, pe primul loc

La competiţia pe licee, elevii Liceului Teoretic Mihai Eminescu s-au clasat pe locul I, pe locul doi s-a aflat Grupul Şcolar Danubius iar pe locul al treilea, Colegiul Agricol Sandu Aldea.

La concurs au participat 18 echipe formate din patru membri, dintre care trei sunt elevi de liceu iar restul de la şcoala generală. Elevii au avut de îndeplinit două probe, una teoretică şi una practică. La proba scrisă aceştia au avut de răspuns la 30 de întrebări, iar la cea practică, elevii s-au deplasat cu masca pe figură, cu vizorul obturat, în poligon fiind ghidaţi de colegi. Tinerii au mai făcut şi proba de transport asistat pe targă pe o distanţă de 50 de metri cu obstacol.

image

„Am participat şi anul trecut, când ne-am clasat pe locul al treilea. Am primit atunci medalii, dipome şi o cupă“, spune Cătălina Cristea (15 ani), elevă în clasa a VIII-a la Şcoala numărul 2 din Olteniţa. „Participăm pentru a fi instruiţi în cazuri precum incendiu, cutremur, sau alte pericole care pot apărea“, a adăugat aceasta.

Dezvoltarea abilităţilor

image

„Această competiţie a avut ca scop dezvoltarea capacităţilor de percepţie în rândul elevilor a protecţiei civile ca ansamblu de acţiune cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea riscurilor potenţial generatoare de situaţii de urgenţă şi dezvoltarea unui comportament adecvat în asemenea situaţii“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Mihai Ionescu.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite