Transport de persoane fără licenţă. Patru dosare penale pentru angajaţii unei firme de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dosare penale au întocmit poliţiştii călărăşeni de la începutul anului pentru nerespectarea regimului transportului rutier public de către şoferi ai aceleiaşi firme.

Şi de această dată, oamenii legii au reţinut plăcuţele şi certificatul de înmatriculare ale microbuzului, urmând să extindă cercetările şi asupra patronului societăţii în cauză, deoarece nu deţine licenţă de transport. Cel de-al patrulea şofer a fost prins pe 20 ianuarie 2012, în timpul unei razii pentru combaterea evaziunii fiscale şi nerespectării prevederilor legale din domeniul transportului public de persoane. Nicu R., în vârstă de 57 de ani, din oraşul Fundulea, circula cu un microbuz pe ruta Fundulea-Bucureşti, dar nu avea licenţă de transport. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal şi au reţinut plăcuţele şi certificatul de înmatriculare, după ce s-a constatat că în vehicul erau montate şapte scaune în plus faţă de numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare. 

Ies în continuare pe traseu

În timpul verificărilor, poliţiştii au stabilit că microbuzul aparţine unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov, iar câţiva dintre angajaţii acesteia mai fuseseră sancţionaţi. „ În urma analizei datelor existente la nivelul Serviciului Rutier Călăraşi rezultă că acesta este al patrulea dosar de cercetare penală pe care poliţiştii îl întocmesc de la începutul lunii ianuarie 2012 pentru încălcarea prevederilor art. 281 din Codul penal (nerespectarea regimului transportului rutier public) de către conducători auto angajaţi ai aceluiaşi operator de transport care. Deşi firma nu deţine licenţă pentru traseu continuă efectuarea transportul rutier public de persoane pe D.N. 3, pe ruta Bucureşti – Fundulea, cu eludarea prevederilor legale“, a declarat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite