Călăraşi: Poliţist surprins în timp ce lua mită UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, o echipă formată din procurori şi poliţişti D.G.A., au surprins în flagrant un agent de la Biroul de Ordine Publică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în timp ce lua mită.

Astăzi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au documentat activitatea infracţională a unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi care a pretins şi primit de la un denunţător, suma de 500 lei cu titlu de mită.

În fapt, la data de 18.05.2011,  agentul de poliţie G.V. din cadrul I.P.J. Călăraşi – Poliţia Municiupiului Călăraşi a efectuat un control economic la o societate comercială din judeţul Călăraşi administrată de denunţătorul I.M.. Pentru a nu lua măsurile legale ca urmare a neregulilor constatate în timpul controlului, poliţistul a pretins 500 lei, din care denunţătorul i-a înmânat, la data de 19.05.2011, suma de 100 lei, urmând ca la o dată ulterioară să-i ofere şi diferenţa.

În baza denunţului formulat la data de 20.05.2011, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi sub coordonarea procurorului de caz au procedat, astăzi, la organizarea şi realizarea activităţii de prindere în flagrant  a agentului de poliţie, după ce a primit diferenţa de bani, respectiv 400 lei.

În momentul de faţă, poliţistul este audiat de către procuror pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 254 C. Penal, cu referire la  art. 7, alin. 1 din Legea 78/2000, urmând ca în continuare să se dispună măsurile legale. G.V. a primit suma de 400 de lei de la I.M.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite