Atenţie, şoferi ! Sisteme de ultimă generaţie pentru traficul de pe Autostrada Soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă
Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă

Şoferii care circulă pe Autostrada Soarelui nu mai au nicio şansă de scăpare, în momentul în care încalcă regulile de circulaţie. Pe principalele artere din ţară,  dar şi pe drumul care leagă Bucureştiul de Constanţa, poliţiştii rutieri vor folosi sisteme de supraveghere audio-video performante.

Sistemele vor asigura transparenţă activităţii poliţiei rutiere, furnizarea materialului probator în cazul contestării măsurilor aplicate de poliţie, diminuarea cazurilor de ultraj împotriva oamenilor legii şi eliminarea eventualelor cazuri de corupţie în rândul acestora. „Din punct de vedere tehnic, sistemele sunt constituite dintr-o unitate centrală care asigură înregistrările audio-video prelevate de o cameră video ce preia imagini din exteriorul autospecialei şi una pentru imaginile din habitaclu, un microfon de interior şi un microfon portabil aflat asupra poliţistului, care înregistrează semnalul audio din apropierea acestuia. Microfonul portabil asigură înregistrarea dialogului poliţist - participant la traficul rutier“, se preciziează într-un comunicat al Poliţiei Române.

Înregistrări non-stop


Înregistrarea audio-video se efectuează continuu, iar microfonulportabil asigură transmiterea de date până la o distanţă de 300 m faţă de autospecială, iar în cazul în care se depăşeşte această rază de acţiune, semnalul sonor este stocat de microfon în memoria proprie, urmând ca ulterior să fie transferat în unitatea centrală. Camera video care asigură filmarea în exteriorul autospecialei este realizată în tehnologie de ultimă oră, înregistrează imagini în format digital, până la 1 kilometru pe timp de zi şi 300 de metri în condiţii de luminozitate scăzută (noaptea). Pentru furnizarea materialului probatoriu, sistemul realizează exportarea înregistrărilor pe suport optic (CD/DVD), în formate standardizate, care sunt prezentate instanţelor judecătoreşti învestite cu soluţionarea cauzelor.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite