Vacanţă fără griji. Poliţia supraveghează toate drumurile care duc spre litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenii vor fi familiarizaţi cu tehnica şi dotarea poliţiştilor
Cetăţenii vor fi familiarizaţi cu tehnica şi dotarea poliţiştilor

Călărăşenii care vor ajunge pe litoral în această vară nu au motive să se teamă. În perioada 1 iulie – 31 august, 352 de poliţişti vor fi detaşaţi în judeţul Constanţa pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică. Misiunea poliţiştilor este de a preveni evenimentele ce ar putea afecta viaţa, integritatea sau patrimoniul celor aflaţi în această perioadă pe litoral.

Poliţiştii vor fi detaşaţi în două serii: prima serie în perioada 1- 31 iulie 2012, iar a doua serie în perioada 1 – 31 august 2012.   Din totalul poliţiştilor detaşaţi pe litoral în prima serie, 127 fac parte din structurile de ordine publică, 20 din cele de investigaţii criminale, 16 sunt poliţişti rutieri, cu motociclete, iar 13 sunt tehnicieni criminalişti. Nu numai pe malul mării se vor simţi oamenii în siguranţă, ci şi pe traseul până la Constanţa. Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor nedorite, poliţiştii vor fi prezenţi zi de zi în trafic pe căile rutiere ce converg spre litoral.

Dispozitiv pentru supravegherea traficului

Potrivit IPGR, Poliţia Autostrăzi a realizat un dispozitiv flexibil de supraveghere a traficului rutier, asigurând prezenţa permanentă a poliţiştilor pe căile rutiere către  Marea Neagră. „Prin intermediul Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, conducătorii auto vor fi informaţi în permanenţă cu privire la valorile de trafic, eventualele blocaje şi rute ocolitoare.Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului rutier în zona de frontieră, în judeţele Călăraşi, Constanţa, Dolj şi Giurgiu, vor avea loc acţiuni comune cu poliţişti rutieri din Bulgaria”, au anunţat poliţiştii din cadrul IGPR.



Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite