Călăraşi: 50 de pietoni au fost sancţionaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, 26 mai, pe drumurile publice de pe raza Judeţului Călăraşi, s-a desfăşurat  o acţiune la care au participat poliţişti de la toate formaţiunile de poliţie rutieră din cadrul I.P.J. Călăraşi, poliţiilor municipale şi orăşeneşti, pentru combaterea abaterilor comise de pietoni.

Urmarea neregulilor constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 133 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 50 pentru abaterile comise de pietoni.
Au fost reţinute şi 4 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Din analiza riscului rutier pe drumurile publice din Judeţul Călăraşi rezultă că principala cauză generatoare de accidente rutiere grave o reprezintă indisciplina pietonală, sub aspectul traversărilor neregulamentare, nerespectării regulilor de deplasare pe drumurile publice, nesupravegherea copiilor sau imprudenţa copiilor şi a adolescenţilor.

În primele 4 luni 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, s-au înregistrat 10 de accidente grave, cu 6 mai multe decât anul trecut, produse pe fondul traversărilor neregulamentare.

Poliţiştii vor continua derularea acestui gen de acţiuni pentru impunerea unui climat de ordine şi disciplină, prin depistarea în trafic şi sancţionarea persoanelor care nu respectă normele rutiere specifice stabilite pentru traficul pietonal.
Se urmăreşte reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor produse pe acest fond şi, în general, conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite