Piaţă volantă, în premieră la Călăraşi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii locali vor putea să-şi vândă în tihnă marfa, fără să fie sufocaţi de speculanţi. Consilierii locali au aprobat în ultima şedinţă alocarea a 15.000 lei pentru deschiderea unei pieţe care va funcţiona doar în weekend, între orele 7.00-14.00.

Autorităţile locale speră să elimine astfel concurenţa neloială, iar cetăţenii să cumpere legume şi fructe la preţuri accesibile. În cel mai scurt timp, Primăria Călăraşi va începe să achiziţioneze tarabele pentru comercianţi.

Zece tarabe

„Ne-am gândit că în acest mod îi vom sprijini pe producători, dar şi pe cetăţeni. Credem că este un lucru foarte bun, deşi banii sunt foarte puţini. Atât am putut aloca“, a declarat Picu Şişman, viceprimarul oraşului.
Vasile Manea, director la Serviciul Public Pieţe şi Oboare, ne-a spus că este foarte mulţumit de acestă decizie şi speră ca banii să fie alocaţi cât mai repede. „Sper să semneze proiectul cât mai repede, să putem cumpăra tarabele. Am găsit pe internet tarabe bune şi mari la 1.500 lei. Din suma pe care o vom primi vom achiziţiona zece tarabe“, a declarat Vasile Manea. Tarabele vor fi amenjate lângă Bazarul Big şi Piaţa Orizont, zonă intens circulată.

Preţuri avntajoase la Obor

În fiecare weekend, producătorii vin la Obor comercianţii  ca să-şi vândă margfa. „Mulţi comercianţi preferă să vină la Obor să-şi vândă marfa. Deşi o vând mai ieftin, măcar îşi pot rula banii. Un kilogram de roşii variază între 0.50 şi 0,70 bani, iar cartofii sunt 0,60 lei kilogramul. Majoritatea călărăşenilor prefer să vină la Obor pentru a-şi face provizii, pentru că sunt mai ieftine şi le cumpărăr direct de la producător“, a mai spus Manea.

40 de producători

Alexandru Tănase, din comuna Dichiseni vinde, în medie, pe zi, 80-100 de kilograme de roşii, cu preţuri între 1,5 şi 2,5 lei. „Nu suntem foarte mulţumiţi, însă ne bucurăm că reuşim să acoperim costurile de producţie. Ce încasăm, aia investim. Marea noastră problemă o reprezintă speculanţii. Cei care sunt toleraţi în pieţe şi care obligă producătorul să-i vândă toata marfa pe preţuri de nimic“, spune bărbatul, în timp ce-şi aranjează marfa pe tarabă. Acesta spune că oamenii nu mai vin să cumpere cantităţi mari de legume, ca în alţi ani, ci doar pentru consumul zilnic. „Mi se pare un lucru extraordinar şi sper să meargă vânzările mai bine în piaţa volantă“, a precizat Alexandru Tănase. În judeţul Călăraşi sunt înregistraţi 40 de producători.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite