Călăraşi: Prin piaţă bate vântul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartoful, castraveţii şi rosiile au ajuns un lux pentru majoritatea oamenilor. Oamenii nu se mai înghesuie să cumpere nici măcar strictul necesar din cauza lipsurilor financiare.

Iuliana Vasile (68 de ani), pensionară, este foarte nemulţumită de preturile alimentelor. „Toate sunt foarte scumpe şi nu mai avem bani să ne hrănim cum ar trebui, după ce că suntem şi bolnavi. Un kilogramde cartofi este 2,8 lei, foarte scump, ca să nu mai spun de roşii, castraveţi, salată şi fructe. Am o pensie de 680 de lei, din care trebuie să plătesc utilităţile, pastile şi după aceea să mai cumpăr şi mâncare. O să murim de foame cum a fost acea familie care a murit în casă că nu aveau bani de mâncare“, ne-a spus Iuliana Vasile. Femeia a mai spus că foarte rar cumpără fructe, ca sunt foarte scumpe. „Cel mai des cumpărăm mere, dar şi acestea sunt foarte scumpe. Cumpărăm şi noi cartofi, mai rar carne şi după aceea fructe“, a mai adăugat femeia.

Vânzări scăzute

Marius Anton (31 de ani), comerciant, este, la rândul său, dezamăgit că vânzările slabe. Bărbatul spune că sunt zile în care prin piaţă trec 3-4 oameni. „Vânzările merg foarte prost. Toate sunt foarte scumpe şi lumea nu îşi mai permite ca în alţi ani să cumpere. O felie de pepene costă 5 lei şi cumpără nu mai oameni cu bani şi sunt aduşi din Grecia. La noi nu ştiu dacă se mai fac, dacă mai plouă cu grindină, culturile nu or să mai fie bune“, a spus Marius Anton, comerciant.

Marfă pe alese

La Piaţa Big tarabele sunt pline, dar nimeni nu se mai apropie să cumpere. Un kilogram de cartofi costă 2,8 lei, varza se vinde cu 2 lei, merele sunt 4,5 lei kilogramul, roşiile sunt 5 lei, castraveţii 4,5 lei, păstârnacul costă 4 lei kilogramul, o felie de pepene este 5 lei, ardeiul kapia se vinde cu 12 lei kilogramul, dovleceii sunt 7 lei, kiwi 6,5 lei, fasolea costă 6 lei kilogramul. O salată verde costă 1,5 lei, o legătură de ridichii este tot 1,5 lei.
„Este foarte greu şi pentru noi. Pentru că nu avem clienţi, marfa se strică şi nu avem profit.  Dar şi noi le cumpărăm scumpe şi nu avem cum să le dăm mai ieftin“, a adăugat Marius Anton.

Citiţi mai multe amănunte desre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite