FOTOGALERIE Trufandalele zac pe tarabe. Piaţa Big, plină de marfă, dar fără clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarabele gem sub greutatea fructelor şi legumelor
Tarabele gem sub greutatea fructelor şi legumelor

Deşi tarabele se îndoaie sub greutatea trufandalelor, călărăşenii nu se îngrămădesc la cumpărături. Comercianţii spun că vânzările sunt slabe şi aşteaptă o revigorare a vânzărilor cu două zile înainte de Paşte. Spanac, broccoli, ridichi, salată, ceapă verde şi chiar vinete, toate stau frumos aliniate. Preţurile, pe măsura calităţii: salata de la 1.5 la 2.5 lei, o legătură de ridichi sau de ceapă- 1.5 lei, bro

„Oamenii nu mai au bani ca în alţi ani şi acest lucru se simte. Se cumpără o salată, două sau un kilogram de spanac. Sunt pe piaţă de 15 ani, dar niciodată nu a fost aşa”, spune Floarea Chiriţă, comerciant. La Piaţa Big, cea mai mare din oraş, forfotă cât cuprinde. Oamenii vin să testeze preţurilor, dar puţini sunt cei care cumpără. „Nu ne permitem, deşi verdeţurile sunt sănătoase. Un kilogram de spanac e suficient. Prefer să cumpăr cu 5 lei trei kilograme de cartofi”, spune Maria Stan(70 de ani), pensionară.

Şi pagubă, şi profit

Chiar dacă marfa e ca din reviste, de calitate şi românească, pe de-asupra, clienţii întârzie să apară. „ Toate zarzavaturile sunt ecologice, aduse de la Giurgiu. De acolo ne aprovizionăm cu marfă. Este dificil pentru că marfa nevândută înseamnă pierderi pentru noi, însă comerţul înseamnă şi pagubă şi profit. Ne-am obişnuit”, spune Floarea Chiriţă.

Marfă de expoziţie, dar preţ piperat: 20 de lei kilogramul

VEZI AICI IMAGINI DIN PIAŢA BIG

Vânzări slabe

Nici la fructe nu se înghesuie nimeni. Vânzătorii care au la tarabă căpşune cu 20 de lei kilogramul spun că vând rar câte o jumătate de kilogram. „ Copiii cer de poftă, iar părinţii cumpără de ruşine. Nimeni nu-şi mai permite”, spune unul dintre vânzători. Nectarinele se vând cu 15 lei kilogramul, iar bananele cu 6 lei kilogramul, la fel ca strugurii negri din Moldova. Portocalele sunt accesibile, 3 lei kilogramul, iar merele se dau cu 2.8 lei kilogramul.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite