FOTOGALERIE Vânătoare la conacul boieresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunea „Castel“, un fost conac, este situată în inima câmpului, la şapte kilometri de Chiciu. Departe de zgomotul oraşului, zona oferă cadrul ideal pentru o vacanţă perfectă. Accesul la pensiune se face pe un drum de câmpie ori pe dig până la kilometrul 388.

Chiar dacă drumul e jumătate din piatră, jumătate de pământ, transportul nu reprezintă o problemă. „Cei care vin cu bac-ul îi putem prelua cu maşini de teren. Pensiunea este situată la 1,5 kilometri de Dunăre. Pescarii pot ajunge rapid cu ATV-ul sau maşinile de teren“, spune administratorul pensiunii, Costel Cohan.

Fost conac din anii 1800

Unul din cele trei imobile refăcute este un fost conac de vânătoare boieresc. Acesta a fost ridicat în anii 1800, iar în perioada comunistă a fost reconstruit pentru o exploataţie agricolă. În 2005 a început construcţia pensiunii care este alcătuită din două corpuri cu un nivel şi unul cu două etaje. Corpul principal are bar, living unde se poate lua masa, viziona filme, cânta la pian, urmări un film la DVD, citi o carte din colecţia „Jules Vernes“ de la Adevărul sau asculta muzică. Decoraţiunile naturale te introduc în atmosfera de vânătoare.

image

Click AICI pentru Fotogalerie

Porcii mistreţi îşi rânjesc colţii pe pereţi, la fel ca şi pisicile sălbatice împăiate. O vulpe te priveşte de pe podea, iar lupii păzesc colecţia de cărţi. Camerele sunt unice, astfel că de câte ori te cazezi la pensiune să ai o altă privelişte. „Am vrut ca fiecare din ele să fie diferită, personalizată. Unele sunt tip apartament, iar altele cu o singură cameră“, spune Costel Cohan. Terasa are o privelişte impresionantă, fluviul Dunărea. Câmpul nemărginit acoperit cu grâu, porumb sau rapiţă te face să visezi cu ochii deschişi. 

Acces cu maşinile Armatei
 

„Este foarte interesant faptul că oamenii care vin pentru vânătoare sau pescuit şi urmează a fi cazaţi la pensiune sunt aduşi cu maşini vechi care aparţineau Armatei“, a spus primarul comunei Grădiştea, Alecsandru Boboc, un pasionat de pescuit şi vânătoare.  Turiştii stăpini sunt cei mai încântaţi de ceea ce li se oferă la pensiune. „În perioada 1 septembrie -1 februarie, cele douăzeci de camere sunt ocupate permanent“, a mai spus Boboc. Pentru partidele de vânătoare, la pensiune sunt şi câţiva câini  special pentru această activitate.

Baltă privată

La câţiva metri de pensiune, se întinde o baltă, iar turiştii au la dispoziţie undiţe şi un halău pentru a pescui. Un copac umbreşte apa. Aici te poţi refugia în zilele cu soare puternic. Cu picioarele desculţe în iarbă poţi da la peşte într-o linişte deplină, întreruptă doar de vrăbiuţe şi de rândunele.  

Mini-gradină zoologică

Cu siguranţă, nici prichindeii nu se vor plictisi pentru că se pot juca în voie cu animale. Administratorul pensiunii vrea să construiască pentru aceştia un mic parc de distracţii cu tobogane. Puii de câine lup sunt foarte prietenoşi şi jucăuşi, iar copiii pot vedea aici gaini, viţei, porci şi cai. Văcuţele se plimbă în voie şi pasc lângă baltă.

Mâncare ecologică

Măncarea servită la pensiune este ecologică, are specific vânătoresc şi este din producţie proprie. „Nu cumpărăm nimic. Ouă avem de la găinile nostre, lapte şi branză de la văcuţe, roşiile, castraveţii ardeii şi fasolea cresc în solar. În livadă avem caişi şi duzi care nu sunt stropiţi. Avem şi vie din care facem un vin foarte bun. Pâinea se face tot în casă“, se mândreşte Cohan.

All inclusive

Pentru o noapte de cazare turiştii plătesc 150 de lei de persoană. Dacă vin cupluri acestea au discount şi vor plăti numai 200 de lei pentru o zi cu trei mese incluse. „Nu există restricţii privind mâncarea. Ficare consumă cât doreşte“, a adăugat proprietarul pensiunii.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite