Vânătoare de pescari. Prinşi de jandarmi în timp ce pescuiau cu unelte interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marfa a fost confiscată de jandarmi Foto: IJJ Călăraşi
Marfa a fost confiscată de jandarmi Foto: IJJ Călăraşi

Mai multe echipaje de jandarmi au ieşit, duminică, de Buna Vestire, la vânătoare de pescari. Pentru a-i prinde pe cei care pescuiesc ilegal, oamenii legii au pus la punct o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol pe canalul Siderugic. Zona este una frecventată de pescari, aici fiind depistaţi de multe ori cei care prind peşte fără a avea permis sau folosesc unelte interzise.

Pe 25 martie, la ora 07.30, jandarmii au prins trei persoane care pescuiau folosind unelte interzise. Ene G., Radu S. şi Costin D. foloseau la pescuit mai multe plase monofilament şi nylon pentru care nu deţineau autorizaţie. Uneltele respective au fost confiscate de jandarmi, iar pescarilor li s-au întocmit actele de constatare, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul piscicol, lucrările penale urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi.
Tot în aceeaşi zi, în urma unei acţiuni executate pe raza comunei Ulmeni, un echipaj de jandarmerie din cadrul I.J.J. Călăraşi, l-a prins pe Vasile N. care comercializa peşte, fără a deţine documentele legale. Cele 18 kilograme de peşte au fost confiscate şi predate organelor sanitar-veterinare. Vânzătorul de ocazie s-a ales cu dosar penal pentru deţinere şi comercializare fără documente legale a peştelui.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite