Braconaj: doi bulgari, prinşi pescuind ilegal în apele româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două persoane care au trecut ilegal graniţa Foto: Poliţia de Frontieră Călăraşi
Cele două persoane care au trecut ilegal graniţa Foto: Poliţia de Frontieră Călăraşi

Doi bulgari care pescuiau liniştiţi, după ce trecuseră ilegal frontiera, s-au ales cu dosar penal şi riscă închisoare de la 3 luni la doi ani. Bărbaţii au fost prinşi de poliţiştii de frontieră olteniţeni în apropierea localităţii Mănăstirea.

Oamenii legii i-au reţinut pe cei doi străini  la aproximativ 20 de  metri de malul românesc al Dunării, în direcţia localităţii Mânăstirea, la kilometrul 406. Bulgarii au intrat ilegal, pe 28 noiembrie 2011, în apele naţionale româneşti pentru a pescui. Când au fost descoperiţi se aflau într-o barcă şi nu au putut comunica în niciun fel cu autotirăţile române, deoarece nu cunoşteau decât limba bulgară. La controlul bărcii au fost gasite 2 plase de pescuit monofilament interzise de legea română, în lungime totala de 70 m.

Uneltele de pescuit împreună cu ambarcaţia cu motor au fost reţinute în vederea continuării cercetărilori, iar cei în cauză au fost predaţi autorităţilor bulgare. Cele două persoane sunt cercetate pentru intrarea în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasa monofilament. Bulgarii riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani şi ca măsură complementară, interzicerea dreptului de a pescui pentru o perioadă de la unu la trei ani.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite