UPDATE Descinderi DIICOT: 12 percheziţii la traficanţii de minori din Călăraşi. 400.000 de euro, profitul suspecţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Locuinţele mai multor suspecţi de trafic de minori au fost luate cu asalt, miercuri dimineaţă, de mascaţii de la Direcţia de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

ORA 17.00.  Opt persoane au fost conduse la audieri, urmând a se lua măsurile legale împotriva lor. Este vorba despre Nicolae D., liderul grupării, Vasilica D., Iulian D., Cristian C., Ionel N., Dumitru S., Fană P. şi Nicu N., toţi din municipiul Călăraşi. Anchetatorii spun că în perioada 2009 – 2011 aceştia au racolat, transportat şi exploatat sexual atât pe raza judeţului Călăraşi, cât şi în Grecia şi Italia, mai multe tinere provenite din familii dezorganizate şi cu o situaţie financiară precară, obţinând din aceste activităţi ilicite peste 350.000 de euro.

ORA 10.30. 15 persoane au fost ridicate pentru audieri, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani. Anchetatorii au identificat 17 victime, minore şi majore, care au fost exploate la Călăraşi, dar şi la Atena. „10 percheziţii au avut loc în municipiul Călăraşi, iar una în judeţ. Din aceste activităţi, suspecţii au obţinut un profit estimat la 400.000 de euro“, a declarat procuror Nadina Spînu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

ORA 10.00. La operaţiunea de capturare a suspecţilor au participat foreţe impresionante: Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, Jandarmeria şi Crima Organizată. Descinderile au început marţi noaptea şi nu au fost semnalte incidente în timpul acţiunii. Surse autorizate susţin că cei vizaţi nu au opus rezistenţă, ei fiind conduşi la audieri la DIICOT Bucureşti, dar şi la Serviciul Teritorial Călăraşi.

Surse apropiate anchetei susţin că oamenii legii au mai multe mandate de aducere, la finalizarea celor 12 percheziţii urmând să fie conduse la audieri mai multe persoane. Printre cei vizaţi de anchetatori se află şi unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Călăraşi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite