Călăraşi: Pacienţii rămân fără reţete gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Pacienţii nu vor mai beneficia de reţete gratuite
Pacienţii nu vor mai beneficia de reţete gratuite

Astăzi este prima zi în care consultaţiile la medicul de familie nu vor mai fi decontate. De asemenea, medicii nu vor mai putea prescrie pacienţilor reţete sau trimiteri la alţi specialişti.

„Până când nu apar modficările în Monitorul Oficial, până când nu le vom cunoaşte foarte bine şi nu vom fi de acord cu acestea, nu vom semna“, a declarat  Cătălin Petrencic, preşedintele Patronatului Naţional al Medicilor de Familie - Filiala Călăraşi.

Variante contradictorii

Tot acesta spune că există două variante de contract-cadru, una publicată pe site-ul CAS, iar un pe site-ul Ministerului Sănătăţii, variante care „nu se pupă“ deloc. În aceste condiţii, medicii nu ştiu nici măcar care sunt modificările reale. Chiar dacă nu vor semna contractul, medicii au spus că vor veni la cabinet pentru consultaţii, maximum două săptămâni. Problema este că ei nu pot prescrie reţete compensate sau gratuite.

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Marian Dinulescu, spune că problema care „îi doare“ cel mai tare pe medici este faptul că se va modifica procentul de plată al consultaţiilor. „ De la 70% bani care se primeau pentru pacienţii înscrişi în lista medicului de familie, acum nu se va deconta decât 50% din sumă. Pentru consultaţii procentul va fi de 50%, faţă de 30% cât era până în prezent“, a precizat Dinulescu.




Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite