Călăraşi, oraşul fără pian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În oraş există doar trei pianine aparţinând Centrului Cultural care sunt folosite la concerte. Pentru că un pian cu coadă de calitate costă sute de mii de euro, pianiştii consacraţi care vin la Călăraşi sunt nevoiţi să îşi aducă propriul pian.

Celebrul artist Johnny Răducanu a venit cu pianul de la Bucureşti, iar Dan Grigore şi-a exersat talentul pe o pianină. Tinerii talentaţi şi artiştii adevăraţi nu au unde să susţină un concert din cauza faptului că nu există un pian profesional în tot judeţul. Deşi avem copii talentaţi care au obţinut premii importante la competiţiile naţionale de pian, în oraş nu există nici măcar un pian.

Cristian Sălcianu (13 ani) este elev în clasa a VIII-a la Şcoala de artă şi cântă la pian de la vârsta de 4 ani. „Am rămas foarte impresionat când am auzit pentru prima oară cum sună pianul şi de atunci am început să mă pregătesc câte o oră pe zi“, spune Cristian.

Palmares impresionant

Micul pianist adoră să cânte atunci când sala este plină. Cel mai impresionant moment din cariera sa artistică a fost atunci când a cântat la Ateneu în cadrul Concursului Internaţional Propianu.  A obţinut anul trecut la Câmpina, la Concursul Naţional de Interpretare Pianistică „Iulia Haşdeu“, Premiul de Excepţie şi a fost foarte apreciat de toţi marii pianişti, profesori dar şi interpreţi.

La Olimpiada Naţională de Pian, faza zonală, a obţinut premiul al doilea, la Memorialul „Victor Giuleanu“,  organizat la Conservator, a luat menţiune, iar la Concursul Internaţional „Tudor Dumitrescu“ a luat menţiune.  

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite