Călăraşi: Ana Maria s-a născut cu trei rinichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 21 de ani are nevoie de 55.000 de euro pentru intervenţiile chirurgicale care i-ar aduce o viaţă normală. Tânăra face dializă, are o tumoră la coloana vertebrală şi are nevoie de o proteză pentru şold.

Acum se pregăteşte pentru bacalaureat. Ana Maria are 21 de ani. Povesteşte cu amănunte toate necazurile prin care a trecut, iar ochii frumoşi i se umplu de lacrimi. Mai târziu se încurajează şi zâmbeşte. Copilăria şi-a petrecut-o prin spitale, la fel şi adolescenţa. Nu mai ştie numărul operaţiilor prin care a trecut. Aşteaptă un miracol.

Cum a început calvarul

Necazurile au apărut când era doar un ţânc. Ana Maria s-a născut cu 3 rinichi. Părinţii au aflat abia când fetiţa avea vârsta de trei ani, în urma unui control de rutină. Medicii i-au spus că unul dintre ei este nedezvoltat şi trebuie scos, pentru că îi punea viaţa în pericol.
Prima intervenţie chirurgicală a suferit-o la vârsta de 3 ani şi jumătate. Medicii de la Bucureşti i-au scos rinichiul nedezvoltat. Dar necazurile au continuat să apară. Avea probleme şi cu vezica urinară. La vârsta de 5 ani medicii au operat-o din nou şi i-au extirpat rinichiul drept. „A trecut prin multe operaţii. Ne este foarte greu, dar Ana este destul de curajoasă şi nu ne pierdem speranţa“, spune Ioana Drăgunoiu, mama Anei.

Operaţie după operaţie

Alte două intervenţii le-a mai avut la vârstele de 6 şi 7 ani, când a suportat reimplantarea ureterelor şi operaţie la vezică. După atâtea necazuri, destinul i-a mai dat o palmă. La vârsta de 12 ani a aflat că are o tumoră la coloana vertebrală. „Dumnezeu ne–a pus la multe încercări, dar cu credinţă şi cu o minune sperăm să trecem peste toate“, adaugă mama fetei.

La vârsta de 14 ani a suferit o luxaţie la şold, iar atunci a început să meargă în cârje. A scăpat de această problemă în urma unei intervenţii, iar la vârsta de 15 ani a mai suferit trei operaţii la picioare. La 16 ani a trebuit să se opereze din nou la picior.

Cei care doresc să o ajute pe Ana Maria pot face donaţii în euro sau în lei. Până acum nu s-au strâns decât 600 de lei şi 500 de euro. Contul pentru Euro: RO41CECECL04B2EURO334717, iar pentru lei RO05CECECL0408RON0334715

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite