Călăraşi: Vor să câştige pariul cu agricultura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

140 de elevi din toată ţara sunt în competiţie timp de trei zile. Cei mai buni elevi din ţară la disciplinele din aria „tehnologii“ luptă pentru un loc fruntaş la olimpiada naţională. Dumitru Ciprian Apostol(20 de ani) este unul dintre liceenii care vor să demonstreze că şi agricultura poate fi luată în serios, dacă se studiază temeinic.

Tânărul doreşte să facă performanţă la învăţătură pentru ca, după finalizarea studiilor, să poată pune în practică toate aceste cunoştinţe. Deşi este fiu de inginer proiectant, tatăl său, Constantin Apostol( pensionat pe caz de boală) este cel care a inventat motorul de ridicare şi coborâre a geamurilor de la Dacii, elevul şi-a propus să salveze agricultura. „I-am spus tatălui meu că nu voi urma aceeaşi carieră ca şi el. Locuim la ţară şi pentru că avem mult teren, chiar el este cel care m-a sfătuit să studiez în domeniul agricol“, ne-a declarat liceanul. Ciprian este convins că peste câţiva ani, situaţia în acest domeniu se va redresa, iar România va deveni iarăşi ce-a fost: grânarul Europei.

Nu se teme de muncă

Tânărul mai spune că este cu adevărat mâhnit când vede cum sute de hectare de teren sunt pârloagă şi crede că vina aparţine, în mare parte celor care ne conduc. „Avem oameni bine pregătiţi, dar nu avem un plan concret după care să acţionăm. Să sperăm că generaţia noastră va putea face mai mult“, a adăugat tânărul. Elev la liceul cu profil agricol Constantin Dobrescu din Curtea de Argeş, Dumitru-Ciprian Apostol spune că nu se teme de munca la câmp şi că l-a atras acest domeniu încă din copilărie. „Îmi ajut părinţii în gospodărie şi îmi doresc să pot continua ceea ce am început. Nu câştigăm foarte mult, avem un profit frumuşel, însă important e că ne gospodărim“, a mai spus adolescentul.

Fiică de ţărani

Şi Costina Dragomir(20 de ani), elevă la Colegiul Agricol Sandu Aldea din Călăraşi este pasionată de agricultură. După absolvirea şcolii profesionale din comuna Borcea, a avut ambiţie şi a venit să studieze la oraş. Este fiică de ţărani şi olimpică în acelaşi timp. Şi-a propus să câştige un loc bun în clasament, iar subiectele de astăzi nu i s-au părut deloc dificile, deşi recunoaşte că a greşit la testul grilă câteva răspunsuri. „M-am născut la ţară şi acolo am crescut. Este păcat că nu ne dăm silinţa să scoatem profit din terenurile agricole. Vreau să îmi ajut părinţii care sunt amândoi bolnavi, iar din pământ putem să obţim profit frumuşel“, a spus eleva.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidinului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite