Unde se pot angaja călărăşenii fără slujbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miile de şomeri au puţine şanse să-şi găsească un serviciu, în condiţiile în care oferta pe piaţa călărăşeană este tot mai slabă. Locurile de muncă vacante sunt puţin peste 200 şi majoritatea destinate muncitorilor în construcţii sau femeilor.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi are 260 locuri de muncă vacante. Pentru persoanele cu studii superioare nu au fost disponibile decât slujbe. Este vorba despre un job pentru inginer industria alimentară, expert accesare fonduri europene şi inginer mecanic. Nici la cei cu studii medii situaţia nu este roz. Acestea pot alege dintre cele 28 locuri de muncă puse la dispoziţie de angajatori în următoarele meserii: casier, operator calculator, tehnician electronist, şef departament mărfuri alimentare.

Muncitorii, în avantaj

Lucrurile stau mai bine pentru muncitori. Aceştia pot să-şi găsească mai uşor un serviciu. „Pentru persoanele cu studii profesionale şi lucrători necalificaţi, AJOFM Călăraşi are înregistrate 229 locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt în domeniul transporturilor - 88 locuri (şofer, macaragiu, electrician auto, mecanic auto, buldoexcavatorist), urmate de cele în construcţii -  63 locuri (zidar, dulgher, fierar betonist, muncitor necalificat) şi confecţii textile – 45 locuri (confecţioner îmbrăcăminte şi muncitor necalificat)“, a spus Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite