Ce riscă rromii care organizează nunţi pe domeniul public. Amenzi de până la 1.500 de lei !

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chefurile între blocuri ţin 2-3 zile
Chefurile între blocuri ţin 2-3 zile

IPJ Călăraşi îi avertizează pe cetăţenii de etnie rromă care organizează petreceri cu lăutari pe domeniul public că tulburarea ordinii şi liniştii în spaţiul public nu scapă nesancţionată de poliţişti. Cei care ignoră legea riscă amenzi de până la 1.500 de lei.

„Oamenii legii nu vor ezita să aplice toate măsurile legale stabilite prin Legea 61/1991 şi OUG 195/2002 în toate situaţiile în care vor fi sesizate şi se vor constata acte de tulburarea ordinii şi liniştii publice sau sunt blocate căile de circulaţie rutieră sau pietonală de către persoanele participante la nunţile organizate în spaţiul public”, a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.
Legea sancţionează tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă cu amenzi de la 200 lei la 1.000 lei, iar tulburarea liniştii locatarilor între orele 22.00 – 8.00 şi 13.00 – 14.00 cu amendă cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei. Blocarea cu intenţie a drumului public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic se pedepseşte, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Citeşte şi: FOTO Nunţile ţigăneşti, prioritate pentru autorităţi. Rromii, chemaţi la dialog pentru a pune capăt haosului dintre blocuri

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite