Noaptea Muzeelor a strâns laolaltă zeci de călărăşeni FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În deschiderea evenimentului la muzeul Dunării de Jos, a avut loc un spectacol, în curtea interioară a muzeului.  Au fost recitate patru poezii de către elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu“ din Călăraşi, după care, formaţia „Megatherium“, formată dintr-un grup de elevi talentaţi ai aceluiaşi liceu, au încântat publicul cu muzică folk.

Melodiile care au stârnit cele mai multe ropote de aplaude au fost: „Fell in love with an alien“, a celebrei formaţii Kelly Family, „Let it be“, muzica şi versuri Paul Mc Cortney şi John Lennon, dar şi „Pisica neagră“, a lui Mircea Baniciu.
 
După spectacolul susţinut de elevi, vizitatorii muzeului au putut vizita gratuit expoziţiile ştiinţifice româneşti pe tărmurile Mediteranei, care au stârnit cel mai mult interesul copiilor, dar şi pe cel al adulţilor.

image
image

„Am dorit să venim să vedem muzeul noaptea, pentru că este mult mai frumos“, a spus Florin Popa (43 de ani). Copiii au fost foarte curioşi să observe speciile conservate de pisică de mare, stele de mare, meduze, torpile electrice, caracatiţă, melc marin, şopârle, chiţcan de elefant, şoarece de deşert, veveriţa de pământ berberă şi iepure de vizuină din deşert.

image
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite