UPDATE Pericol de poluare pe Dunăre ! O barjă prinsă în gheaţă la Chiciu riscă să se scufunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nave blocate Foto: ISU Călăraşi
Nave blocate Foto: ISU Călăraşi

O barjă încărcată cu gazolină este în pericol pe Dunăre! Nava riscă să se scufunde din cauza sloiurilor de gheaţă care au început să se mişte. Autorităţile locale monitorizează situaţia şi încearcă să redreseze barja pentru ca încărcătura să nu curgă în apă şi să polueze fluviul.

ORA 12.00. Potrivit şefului Gărzii de Mediu Călăraşi, Rareş Ionescu, probleme sunt la două barje, cu gazolină la bord. Una dintre ele a fost aruncată pe mal de gheaţă şi este înclinată periculos de mult. "Se încearcă transbordarea motorinei într-un tanc, însă este o operaţiune destul de greu de realizat. Cele două barje sunt la kilometrul 376 pe Dunăre. Suntem pregătiţi să intervenim în orice situaţie", a spus Rareş Ionescu.

Repunerea navei pe poziţie

„Încă de azi-noapte se lucrează pentru stabilizarea navei şi repunerea ei în poziţie normală”, ne-a declarat Alexandru Ştefănică, unul dintre consilierii Prefecturii Călăraşi. Pe Dunăre, situaţia a devenit critică duminică seara, după ce un pod de gheaţă s-a rupt şi a creat probleme navelor prinse în sloiuri la Chiciu. Aproximativ 40 de barje, încărcate cu cereale, fier vechi sau combustibil au fost aruncate în mal, iar una dintre ele s-a scufundat. Marinarii au reuşit să se salveze în ultimul moment, sărind în apă. Alte ambarcaţiuni uşoare au plutit în derivă, purtate de curenţii puternici.

Citeşte şi: UPDATE Alertă pe Dunăre ! Blocurile de gheaţă fac prăpăd la Călăraşi. O navă s-a scufundat

Citeşte şi: FOTOGALERIE Cum arată Dunărea de sus. Imagini din elicopter cu fluviul de gheaţă

Citeşte şi: Clipe de coşmar pe barjele surprinse de ruperea podului de gheaţa

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite