Raport 2010. Instituţii publice din Călăraşi, prinse pe picior greşit de Curtea de Conturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul Curţii de Conturi pe 2010, făcut public la sfârşitul anului trecut, dă la iveală o sumedenie de nereguli descoperite în instituţiile care administrează banii publici. Nici Călăraşiul nu face excepţie. Comunele Vâlcelele, Căscioarele, Radovanu, Poliţia Comunitară şi Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt doar câteva dintre zonele unde au fost găsite neajunsuri.

De exemplu, la spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi s-a constatat că s-au făcut plăţi nelegale la unele lucrări de reparaţii capitale neexecutate de constructor. La capitolul „Exactitatea şi realitatea datelor reflectate în situaţiile financiare“, Călăraşiul este menţionat prin Serviciul Public de Poliţie Comunitară şi Centrul de asistenţă medico-socială. Aici au fost identificate abateri cu privire la neorganizarea şi neconducerea contabilităţii potrivit dispoziţiilor legale, ceea ce a determinat ca la unele unităţi situaţiile financiare să nu ofere o imagine fidelă a poziţiei şi performanţei financiare a entităţilor în cauză.

Totodată, se mai spune în Raport au fost efectuate înregistrări contabile eronate care au denaturat situaţiile financiare anuale. În comuna Vâlcelele nu au fost respectate reglementările legale referitoare la achiziţiile publice. Printre altele, aici s-a constatat „superficialitate în evaluarea ofertelor la momentul atribuirii contractelor de lucrări şi insuficientă implicare a membrilor comisiei de evaluare în verificarea caietului de sarcini şi a ofertelor participanţilor la procedura de achiziţie public.

Vezi aici tot raportul Curţii de Conturi pe anul 2010


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite