Mobilizare de urgenţă: o gravidă din Budeşti a născut la spitalul din oraş, închis anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie însărcinată din oraşul Budeşti a născut, vineri dimineaţă, în spitalul din localitate ce fusese închis anul trecut. Luminiţa Antonache, în vârstă de 27 de ani, se simte bine, iar un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor s-a deplasat în judeţul Călăraşi pentru a transporta pacienta şi nou-născutul la un spital din Capitală.

Din cauza viscolului care a pus stăpânire pe Bărăgan, la tânără nu a putut ajunge o ambulanţă pentru a o transporta la cel mai apropiat spital.  Situaţia de urgentă a fost însă rezolvată cu brio la faţa locului. Primarul localităţii Budeşti, Lucia Lefter, a povestit cum femeia, aflată la a patra naştere, a fost asistată de personal disponibilizat de la spital. „Nimeni nu a avut emoţii pentru că toată lumea era bine pregătită. S-au mobilizat maimulte cadre medicale pentru această situaţie. S-au sterilizat instrumentele, s-a pregăt sala, iar naşterea a decurs ca la carte. A adus pe lume o fetiţă sănătoasă de 2,6 kilograme. A venit deja un elicopter pentru a le duce la Bucureşti“, a spus femeia.

Închis la 1 aprilie 2011

Spitalul din Budeşti a fost închis la 1 aprilie 2011, aici urmând să fie deschis un centru pentru îngrijirea bătrânilor. La spitalul Budeşti se tratau în fiecare an 36.000 de oameni. Pe lângă aceştia, mai beneficiau de serviciile spitalului şi locuitorii din comunele apropiate: Vasilaţi, Şoldanu, Fundeni şi Sohatu.„E îngrozitor ce se întâmplă, ce vor face oamenii care nu au ce să se deplaseze până la Olteniţa? Sunt persoane cu probleme sociale şi nu au ce să ajungă“, a mai spus primarul. Autotirăţile fac demersuri de aproape un an pentru a convinge Ministerul Sănătăţii să păstreze unitatea medicală.

Citeşte şi: UPDATE O gravidă din Gălbinaşi a născut asistată prin telefon ! Din cauza viscolului, ambulanţa nu a putut ajunge la pacientă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite