Cu ochii pe Ziua Marinei. Vitezomanii de pe A2, vânaţi cu radare, dar şi din elicopter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii sfătuiţi să reducă viteza
Şoferii sfătuiţi să reducă viteza

Peste 11.500 de poliţişti vor fi mobilizaţi în teren în 38 de judeţe şi în Bucureşti în timpul manifestărilor desfăşurate cu ocazia sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului. Oamenii legii îi vor descuraja pe cei care încearcă să comită infracţiuni, dar vor acţiona şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.  

Acţiunile de prevenire au loc în perioada 13 – 15 august, numărul de forţe de ordine fiind suplimentat pentru a se putea face faţă eventualelor situaţii neplăcute ce apar. Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, peste 7.100 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 1.700 de la rutieră, peste 1.000 de la investigaţii criminale, 750 de la Poliţia Transporturi, peste 190 de la investigarea fraudelor, 77 de la structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase.

3.100 de patrule, zilnic pe străzi

"Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acţiona aproape 3.100 de patrule, aproximativ 2.100 dintre acestea fiind auto, iar restul pedestre. Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier, poliţiştii rutieri vor acţiona pe autostrăzi, pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene, o atenţie deosebită fiind acordată arterelor ce converg către litoral şi tronsonului Bucureşti - Valea Prahovei”, a anunţat Poliţia Română. Circulaţia va fi supravegheată şi din elicopter, iar poliţiştii vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră, urmărind în special prevenirea şi combaterea vitezei.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite