Călăraşi: Poliţia, cu ochii pe minivacanţa de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de sâmbătă şi până luni, inclusiv, toate drumurile din judeţ şi gările vor fi„periate“ de poliţişti. Oamenii legii vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice, în intervalul 30 aprilie-2 mai 2011, cu prilejul minivacanţei de 1 Mai.

La Călăraşi vor acţiona zilnic 70 de poliţişti din Olteniţa Lehliu şi Budeşti, alături de cei de la IPJ. Acestora li se vor adăuga încă 30 de oameni ai legii de la Serviciul Rutier care vor supraveghea cele 7 drumuri naţionale cu 13 aparate radar.
La nivel naţional, 15.500 de poliţişti vor fi trimişi în teren, având în vedere că în toate oraşele se anunţă manifestări cu participarea unui public numeros. Inspectoratul General al Poliţiei Române(IGPR) a precizat că, în cazul în care situaţia o va impune, alţi 1.800 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină.

Se patrulează şi în trenuri


Poliţiştii de la Transporturi vor patrula în trenurile de călători(cu precădere cele care circulă către staţiunile montane şi spre litoral), în staţii şi triaje de cale ferată, în porturile la Marea Neagră sau pe Dunăre, precum şi pe celelalte mijloace de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă. Pentru a avea o vacanţă în linişte, oamenii legii fac şi câteva recomandări cetăţenilor care se vor afla în locurile publice.
Oamenii sunt sfătuiţi să aibă grijă de bunuri atunci când se află în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc. De asemenea, nimeni nu trebuie să afişeze ostentativ bunuri de valoare când se află în locuri publice şi să nu răspundă la provocări cu violenţă. Este nerecomandat consumul de alcool în exces, comiterea faptelor antisociale putând fi înlesnită de acest lucru.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite