Călăraşi: Mieii pentru Paşte, sacrificaţi în perioada 12-23 aprilie 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Sanitar-Veterinară(DSV) nu a autorizat până în prezent niciun spaţiu temporar de sacrificare a mieilor.

Îi averizează însă pe producători că va supraveghea pieţele pentru a împiedica vânzarea produselor- carne, lapte, ouă, brânză- ce nu sunt însoţite de acte de provenienţă. Pentru a-i proteja pe clienţi de eventualele produse alterate, medicii vor asigura permanenţa, inclusiv în week-end, şi îi vor verifica pe producători.

Neregulile, reclamate de clienţi

„Pentru nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, oamenii sunt rugaţi să sune la DSV Călăraşi, la număr de telefon : 0242 / 313676 şi / sau  la tel verde : 0800 826 687, apel gratuit“, se precizează într-un comunicat al instituţiei. De asemenea, se vor face controale şi în trafic referitoare la transportul alimentelor şi al animalelor.

Carnea de miel şi de ied care fi pusă în vânzare va fi supusă controlului veterinar şi marcată cu ştampilă rotundă, iar sacrificarea animalelor va putea fi făcută în perioada 12-23 aprilie 2011.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite