Mesajul prefectului judeţului Călăraşi la 22 de ani de la Revoluţia din 1989

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat
Prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat

Iată ce a transmis prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, prefectul judeţului Călăraşi, tuturor călărăşenilor, la 22 de ani de la evenimentele sângeroase din decembrie 1989:

„Istoria şi sângele vărsat ne obligă să recunoaştem zilei de 22 Decembrie o însemnătate aparte, pentru că 22 Decembrie este ziua în care istoria şi destinul poporului român au suferit o cotitură radicală: este ziua în care poporul român a ales libertatea, este ziua în care poporul român a încetat să mai tacă. 22 Decembrie înseamnă pentru români ziua care le-a pus bazele unui nou destin: acela al omului liber. În data de 22 Decembrie 1989 am ales să fim liberi, dar am ales în acelaşi timp şi reversul medaliei, responsabilitatea de a ne folosi libertatea. Dacă despre aripile libertăţii câştigate acum 22 de ani s-a vorbit foarte mult şi toţi suntem de acord că este unul dintre cele mai frumoase lucruri care ni se putea întâmpla, despre povara responsabilităţii obţinute în acelaşi timp, foarte puţini vorbesc, poate din teama de a nu ştirbi din măreţia evenimentului.

Ne-am câştigat libertatea, dar şi responsabilitatea

„Eu îmi asum să spun ceea ce mulţi ezită: în 22 Decembrie 1989, ne-am câştigat şi libertatea, dar şi responsabilitatea de a decide, inclusiv responsabilitatea de a ne îngriji singuri de vieţile noastre. Recunoştinţa pe care o îndreptăm către artizanii acestei noi vieţi, este atât pentru că ne-au dat „raţia de libertate”, cât şi pentru responsabilitatea oferită. Pentru că se apropie Sărbătoarea Crăciunului, şi pentru că în 22 Decembrie, alături de „Deşteaptă-te Române”, românii au spus şi „Tatăl Nostru”, vă doresc tuturor sărbători fericite şi Dumnezeu să ne ajute!“ 
 
 
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite