Memorialul „Popa Anatol“, la cea de-a noua ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristea Nicolae,  a luat premiul Popa Anatol
Cristea Nicolae, a luat premiul Popa Anatol

Cei mai buni culturişti vor face show la Teatrul Popular „Aurel Elefterescu“. Există o tradiţie ca în fiecare an, în oraşul de pe malul Borcei să fie organizat acest concurs în memoria lui Popa Anatol, primul antrenor de culturism.

El este cel care a organizat primele competiţii şi demonstraţii de culturism în anul 1991 cu sportivi din toată ţara. 
„Memorialul Popa Anatol se va desfăşura pe 8 octombrie 2011, începând cu ora 12.00, la sala Teatrului Aurel Elefterescu. Intrarea este gratuită şi sperăm ca sala să fie plină ca şi în anii anteriori“, ne-a declarat Nelu Başfalion, organizatorul competiţiei.  La acest spectacol vor participa peste 40 de culturişti, cei mai buni sportivi, legitimaţi la cele mai importante cluburi din ţară.

Cei mai buni culturişti

Din Călăraşi vor participa şase culturişti, trei seniori şi trei juniori. Din categoria seniorilor vor participa Ciprian Solzaru, care la 16 septembrie 2011 la Bistriţa a câştigat titlul de campionul României la culturism, categoria 65 de kilograme. Iulian Boscornea, care a obţinut la acelaşi concurs, titlul de campionul României la culturism clasic , categoria 171 de centimetri, iar Dragoş Corbu a ocupat locul VI la culturism clasic, categoria 181 de centimetri. Cei trei juniori care vor paticipa la memorialul Popa Anatol sunt: Mihai Dicea, Cristian Chirilă şi Gogu Bojenar.

Premii

În cadrul spectacolului vor fi prezentate mai multe probe, pe parcursul celor patru ore de concurs. Organizatorii promit un adevărat show. Cel care va câştiga concursul va fi premiat cu suma de 2.000 de lei, iar pentru locul I va fi oferită suma de 500 de lei. Câştigătorul locului II va primi 400 de lei, iar cel de pe locul III va fi premiat cu 300 de lei. În timpul memorialului Popa Anatol vor intra în concurs sportive care reprezintă şapte categorii de greutate.

Membru în Legiunea Străină

Campion naţional la culturism în 2008 şi 2011, student bursier, Ştefan Boscornea, unul dintre cei care reprezintă Călăraşiul, a fost şi membru al Legiunii Străine. A renunţat însă după patru luni de antrenamente, doarece condiţiile impuse erau dificile. „Deşi mi-am dorit să-mi testez limitele, mi-am dat seama că nu pot să rezist. Într-adevăr, este esenţial ca fizicul şi psihicul să fie în deplină concordanţă, însă restricţiile pe care le-aş fi avut timp de 5 ani m-au convins să renunţ“, a declarat Ştefan. Tânărul spune că a fost testat la un centru de recrutare în Franţa şi a trecut cu brio toate încercările. „Ei vor să aibă numai elite, însă, practic, îţi distrugi viaţa, cinci ani eşti sub control total“, a mai spus tânărul.

Locul I în Franţa

Deşi este pasionat de culturism, la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport, Ştefan joacă fotbal. La un turneu internaţional cu echipa de studenţi a câştigat locul I în Franţa, din poziţia de căpitan. „ Nu trebuie să ne canalizăm energia doar pe un singur sport.  Mişcarea înseamnă sănătate. Orice îţi propui să realizezi, îţi poate reuşi, dacă ai ambiţie şi este consecvent.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite