Mariana Chiru face minuni cu bisturiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Mariana Chiru
Dr. Mariana Chiru

În cei 28 de ani de carieră a operat cele mai dificile cazuri, deşi în copilărie nici nu se gândea că ar putea să devină medic. Fiecare oră la Spitalul Judeţean de Urgenţă este o nouă provocare. Modestă din fire şi cu deosebit simţ al măsurii, Mariana Chiru mărturiseşte că în fiecare zi se perfecţionează în meserie, iar fiecare pacient este unic.

„Niciun caz nu seamănă cu celălalt. De fiecare dată eşti pus în faţa altei probleme. Trebuie să fii ferm şi stăpân pe situaţie pentru a reuşi să depăşeşti cu brio greutăţile. Întotdeauna am fost optimistă şi nu m-am declarat învinsă“, a spus medicul. Deşi în familie, nimeni nu a avut o carieră medicală, în adolescenţa Mariana Chiru s-a văzut, dintr-o întâmplare, pusă în faţa în alegeri care i-a marcat existenţa. Povesteşte cum s-a îmbolnăvit la vârsta de 14 ani, iar mama sa a dus-o la medic. „Atât de mult m-a impresionat omul din faţa mea, încât am ştiu că voi deveni pediatru“, spune doctoriţa.

Întâlnire fascinantă

După 28 de ani de carieră, recunoaşte că, şi dacă ar da timpul înapoi, tot medicina ar alege-o. „De fapt, nici nu ştiu dacă este corect spus. Cred că medicina m-a ales pe mine, iar întâlnirea cu doctorul care, îngrijindu-se de sănătatea mea, m-a fascinat, cred că a fost mâna destinului“, spune Mariana Chiru.
La Spitalul din Călăraşi a ajuns în 1983, după 5 ani petrecuţi ca medic de familie în comuna constănţeană Ostrov. Acolo a putut să-şi aleagă repartizarea, după ce a absolvit facultatea cu 10 la diploma de licenţă, iar media generală a anilor de studiu a fost 9.62. „Am făcut totul din suflet şi pentru oameni. Copiii îmi sunt cei mai dragi pe această lume, lor îmi dedic tot timpul. Nimic nu este prea mult pentru ei“, a adăugat chirurgul

Forţă de la Dumnezeu

Spune că cea mai mare relaxare o găseşte în sala de operaţie, acolo unde decizia o ia singură şi unde nimeni nu îi tulbură liniştea. „Sunt doar eu şi pacientul. Nu mă gândesc la nimic altceva. Am în faţa ochilor doar viaţa unui om“, a povestit medicul. Chiar dacă munca zilnică o obligă la manevre dureroase, copiii pe care îi tratează o întâmpină cu bucurie şi cu zâmbetul pe buze. „Când munceşti mult pentru a obţine rezultate, când pui mult suflet în ceea ce faci, satisfacţia este imensă. Mă bucur că am în fiecare zi puterea să o iau de la început. Doar Dumnezeu ne dă această forţă“, a spus Mariana Chiru.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite