Călăraşi: RAR-ul şi Rutiera controlează maşinile „bolnave“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia rutieră, în acţiune pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere care au avut ca principală cauză de producere ,,defecţiuni tehnice”.

Astăzi, la nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii cu atribuţii pe linie de circulaţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier şi poliţiilor municipale şi orăşeneşti vor organiza şi desfăşura, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român, acţiuni comune, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse datorită defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Controlul tehnic în trafic se va efectua pentru toate vehiculele aflate în circulaţie pe drumurile publice, fără discriminări bazate pe naţionalitatea conducătorului auto sau pe statutul de înmatriculare ori punerea în circulaţie a vehiculului, ţinându-se cont de necesitatea reducerii la minim a costurilor şi întârzierilor provocate conducătorilor auto şi/sau operatorilor economici, vizând, cu predilecţie, motocicletele şi mopedele. 

Obiectivele urmărite de poliţişti vor fi: starea tehnică a autovehiculelor, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilităţii acesteia, starea psihofizică a conducătorilor auto.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite